More about me...

Over (smile a) lot

Coaching bij smile a lot

Als health- en lifestyle coach help ik anderen het beste uit zichzelf naar boven te halen. Het aanpassen van je levensstijl is niet eenvoudig. Zo hebben we onbewust vaak te maken met ongezonde patronen en gewoontes. Door middel van coaching ontdekken we deze patronen, zodat we samen stap voor stap een gezonde(re) levensstijl creëren. Iedereen kan happy, healthy en fit zijn, mits er voldoende motivatie is om hieraan te werken! En gelukkig doe je dit niet alleen, want als je kiest voor coaching bij Smile a Lot ben je zeker van de juiste hulp om zo je eigen beste versie te worden en te blijven. 

Mijn verhaal

Een aantal jaren terug kwam ik er zelf achter hoe belangrijk het is om gezond te leven en genoeg rust te nemen. Na een langdurige stressvolle periode kwam ik met een burn-out thuis te zitten.  Een situatie waarin ik nooit terecht dacht te komen, en al zeker niet op zo’n jonge leeftijd. Ik werd hard geconfronteerd met mijn eigen nalatigheid. Ik at niet gezond, deed nauwelijks aan sport en negeerde alle signalen die mijn lichaam gaf tot ik deze niet meer kon negeren. Na een flinke toename van paniekaanvallen, slapeloze nachten en blackouts, besloot ik naar de dokter te gaan. Het advies: rust nemen, voorlopig niet werken en een bezoekje aan een psycholoog. 

header picture wall

Eenmaal thuis

Hoewel mijn schaamte, angst, onrust en onvrede duidelijk aanwezig waren, wist ik dat ik nu een stapje terug moest doen. De stress at letterlijk mijn lichaam op en ik was niet meer mijn vrolijke zelf.

Pas na een aantal weken therapie en rust kon ik langzaam alles op een rijtje zetten. Ik besloot mede dankzij mijn psycholoog het roer om te gooien en beter voor mezelf te gaan zorgen. Beetje bij beetje kreeg ik mijn energie terug. Ik begon met yoga, meditatie en mindfulness. Daarnaast ging ik gezonder eten en uiteindelijk ook meer sporten. Ik probeerde zelf uit te vogelen hoe ik gezonder kon worden en kwam erachter dat er ontzettend veel tegenstrijdige informatie te vinden is. Hierdoor wist ik niet meer wat waarheid was en waar ik moest beginnen. Ik wilde alles op alles zetten en zeker weten dat ik de juiste stappen ondernam. Daarom besloot ik om thuisstudies te volgen, lifecoach en gewichtsconsulent. In eerste instantie was dit om mezelf te kunnen coachen. En het hielp, ik wist wat waar was en waar ik op moest letten zodat ik me fitter, gelukkiger en gezonder ging voelen.

De start van Smile a Lot

Zo kan ik mezelf nu als derde persoon observeren om een gelukkigere, gezondere en fittere versie van mezelf te worden. Ook kwam ik erachter dat er zoveel meer is om te leren. Ik ontdekte mijn passie voor een gezonde levensstijl en bleef mezelf ontwikkelen. Ik zag ook in dat er veel mensen zijn die net als ik door de bomen het bos niet meer zien. Zo zijn diëten normaal, willen veel mensen liever snel dan goed resultaat en worden keuzes met betrekking tot gezondheid – o.a. door drukke agenda’s – vaak op een laag pitje gezet. Ik wil hier het verschil maken, want niemand verdient het om zich zo ellendig te voelen. Ik weet inmiddels hoe fijn het is om een gebalanceerde relatie met eten, sport en ontspanning te hebben. Waarbij gezond eten geen verplichting is maar een privilege. Dat gevoel gun ik iedereen. Dit bij elkaar opgeteld, heeft geleid tot  de start van Smile a Lot, waarmee ik coaching aanbied gebaseerd op eerlijke informatie en haalbare doelen. Ik leg de focus op het aanpassen van patronen en het creëren van de juiste mindset, waarmee we samen werken naar een happy, healthy en fit leven.

Als coach

De hoeveelheid informatie over voeding en gezondheid is enorm. Op het internet, social media, in tijdschriften, op tv… Overal worden we overrompeld met info en ideeën. Maar veel van deze informatie is onjuist, onvolledig of simpelweg niet van toepassing op jouw situatie. Jammer, want dit heeft een negatief effect op je relatie met voeding, beweging en ontspanning. Als coach wil ik deze relatie herstellen, verbeteren en versterken. Ik ben van mening dat dit dé manier is om te werken aan een gezonde levensstijl waarbij we samen kijken naar zowel je mentale en lichamelijke gezondheid. 

Hoe

Verreweg de meeste beslissingen die je dagelijks maakt, zijn gebaseerd op gewoontes. Zo hebben we allemaal ook ongezonde gewoontes waar we ons lang niet altijd bewust van zijn.

Hoewel het aanpassen van deze gewoontes niet gemakkelijk is en veel zelfkennis, geduld en discipline vraagt, is het zeker niet onmogelijk. Met behulp van coaching ontdekken we welke patronen en routines niet aansluiten op je doelen. Nadat we dat hebben gedaan, werken we in kleine stappen aan het creëren van nieuwe, gezondere gewoontes.

Als coach ben ik de persoon die je helpt, die er voor je is en die je steunt gedurende deze verandering. Zo creëren we samen nieuwe routines die aansluiten bij de beste versie van jezelf. Met eerlijke informatie en onderbouwde feiten over een gezonde levensstijl gecombineerd met coaching op een no nonsense manier, word je geïnformeerd, geïnspireerd en gemotiveerd om gezonder, fitter en vooral ook gelukkiger te leven.

20210213_112808-1

Live your life

Happy

Beter in je vel zitten door lekker en gezond eten en voldoende ontspanning & beweging. Dit geeft je motivatie en energie om de dagen volop te benutten.

Healthy

Je lichamelijke en mentale gezondheid krijgen een boost door goed te eten en meer te bewegen.

Fit

Meer bewegen zorgt voor een sterk lichaam, meer energie, lagere stresslevels en een betere nachtrust.

Get happy, healthy & fit with me

healthy groceries

1:1 Coaching

1 op 1 coaching met een persoonlijke, no nonsense aanpak die erop gericht is dat jij het beste uit jezelf naar boven haalt. Het aantal sessies en de intensiteit zijn afhankelijk van jouw doelen en wensen.
healthy meals cooking

Duo coaching

Met je partner, vriend(in) of familielid een coach-traject aangaan, is zowel praktisch als motiverend. Dankzij een duidelijk plan en handige tips werken jullie samen toe naar een fitte en gezonde levensstijl.

online coaching health

Online coaching

Alle afspraken en to do’s zorgen vaak voor een volle agenda. Met korte, online sessies, los en als strippenkaart, word jij gemotiveerd en geïnspireerd om jouw happy, healthy & fit doelen te behalen.

Motivatie, inspiratie en gezonde tips en tricks direct in je mailbox

SCHRIJF JE IN VOOR DE NIEUWSBRIEF